Testul cu Sfeclă Roșie vă spune imediat dacă aveți probleme de sănătate
Cu toţii ştim că sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru organism, mai ales în timpul sezonului rece. Este bogată în vitamine şi microelemente, scoate din organism toxinele, îmbunătăţeşte funcţionarea tractului intestinal, protejează ficatul şi inima de boli.
Cu ajutorul sfeclei roşii ne putem testa starea de sănătate, apelând la un exerciţiu simplu:
Test de sănătate cu sfeclă roşie: Consumaţi câte 100 ml. suc de sfeclă roşie, zilnic, şi mâncaţi o salată de sfeclă crudă, dată prin răzătoarea fină.
Repetaţi acest procedeu timp de 3 zile. Urmăriţi schimbările de culoare a urinei. Dacă nu îşi schimbă culoarea, înseamnă că nu sunt probleme serioase de sănătate. Pe de altă parte, dacă sunt probleme de sănătate, urina capătă culoarea sucului de sfeclă.
Observaţii importante: – Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal, din sfecla roşie cu tot cu coajă, spălată foarte bine. – Este bine să nu beţi imediat sucul de sfeclă; lăsaţi-l timp de 2-3 ore, pentru a se evapora unele ingrediente ce pot produce efecte negative, precum dureri de cap, stări de greaţă, etc. – Combinaţi sucul de sfeclă roşie cu suc de morcov. – Consumaţi 100-150 gr. de salată de sfeclă crudă asociată cu crudităţi, în proporţia 1:2 – 1:3, cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, ţelină, pătrunjelul, sau cu salată verde ori varză roşie; puteţi adăuga puţin hrean ras, sare, ulei şi oţet după gust, şi puţină miere.
Dacă testul cu suc de sfeclă roşie vă indică unele probleme de sănătate, puteţi urma o cură de câteva săptămâni cu aceeaşi legumă: Detoxifiere cu suc de sfeclă:
Se recomandă să se înceapă cu 1 lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doză până la 300 ml. maximum, timp de 3 săptămâni. Sucul se poate combina şi cu sucul altor rădăcinoase, precum morcov şi ţelină, pătrunjel.
⇒ Substanţele active din sfeclă roşie au calitatea de a ajuta la eliminarea toxinelor din alimentaţie, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, care se acumulează în organism şi ajung să îl sufoce. Astfel de acumulări lente şi extrem de dăunătoare de toxine pot duce la alergie, reumatism, scăderea imunităţii, Alzheimer şi nu numai.
Precauţii: Din cauza conţinutului ridicat în oxalaţi, sucul de sfeclă roşie trebuie consumat cu precauţie de persoanele care au litiază renală (pietre la rinichi). Abuzul de suc de sfeclă (peste 400 ml.) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale. La sucul de sfeclă consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greaţă.