Tensiuni în Parlament, între George Simion (AUR) și ministrul Virgil Popescu (PNL):

George Simion și Virgil Popescu sunt protagoniștii unui moment tensionat în Parlament, luni, 7 februarie.

Liderul partidului AUR s-a dus „glonț” către ministrul Energiei, căruia i-a transmis „ești un hoț!”.

AUR și USR sunt partidele care susțin demiterea ministrului Virgil Popescu, considerat principalul vinovat pentru explozia

prețurilor energie, o problemă care nu a fost încă soluționată. Astfel, în timp ce Popescu oferea noi explicații pentru actuala situație, George Simion a strigat din sală „ești un hoț!”.

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?” a fost replica lui Popescu, ce l-a provocat și mai tare pe Simion.

Cum a început conflictul dintre Virgil Popescu și George Simion
Mai apoi, liderul AUR s-a dus lângă Popescu, pe care l-a luat în brațe și de după gât și i-a strigat în față din nou „ești un hoț!”. În replică, oficialul PNL a strigat „ești un prost!” și „la Rusia cu dumneavoastră!”.

Imediat după scena de la prezidiu, George Simion a oferit prima reacție.

„Dacă omul este hoț?! Nu m-a deranjat ce a zis, el este un hoț și e vinovat pentru facturile românilor.

Vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjați de facturile pe care le primesc. Acest om minte cu nonșalanță. Românii trebuie să știe adevărul. Nu e normal să-l ții în brațe. Știe și PNL-ul, și USR-ul.

Domnul Virgil Popescu este acoperit de mafia din energie, de comnul Comănescu. Când vezi astfel de lucruri, trebuie să ei atitudine/ Când vezi un hoț, îi spui că e un hoț.

În susținerea afirmațiilor mele, vă aduc facturile pe care le plătesc românii. Ministrul Energiei, care a favorizat Rusia, spune că noi suntem cu Rusia. Hai să vedem unde se duc banii românilor, din facturile la energie. Virgil Popescu și Klaus Iohannis au liberalizat prețurile la energie”, a declarat George Simion, imediat după incidentul din Parlament.

De asemenea, George Simion l-a acuzat și pe Dan Vîlceanu de hoție, la pachet cu Virgil Popescu.