Te confrunți cu noduli tiroidieni? Ai probleme cu glanda tiroidă? Lidia Fecioru: această rețetă naturală face minuni!

Bionergeticeanul Lidia Fecioru este recunoscută pentru rețele naturale pe care le dezvălui pentru diferite afecțiuni. De această dată, Lidia Fecioru a dezvăluit o rețetă bogată în vitamine pentru glanda tiroidă, nodulii tiroidieni, dar și pentru hormoni.

Băutura are la bază trei ingrediente pe care bunicii noștrii le foloseau adese ori în gospodărie: mei, secară și hrișca.

Meiul – Acest aliment stravechi care a fost consumat si de catre daci este considerat de catre chinezi care-l consuma la randul lor de milenii ca fiind regele cerealelor.

Din pacate, in dieta occidentala, el a fost inlocuit treptat cu alte cereale ca graul si porumbul.

Totusi Dr. Gillian McKeith ne recomanda sa revenim la obiceiurile alimentare ale strabunilor si sa reintroducem meiul in dieta noastra.

Secara – Spre deosebire de grâu sau ovăz de pildă, secara nu este atât de populară, însă tot mai multe studii concentrate pe consumul făinii și a pâinii de secară demonstrează proprietăți și beneficii unice ce vin să readucă această cereală pe un loc fruntaș în ceea ce privește importanta pentru sănătate.

Beneficiile pentru sănătate se datorează în special conținutului important de fibre ce completează un profil nutrițional impresionant. Astfel, 100g de secară conține: fibre 15g, care totodată reprezintă 54% din cantitatea zilnică recomandată conform USDA (Departamentul de Agricultură al Statelor Unite);

calorii 338;
proteine 10g, (21% DZR*);
carbohidrați 75.86 (28% DZR);
calciu 24mg (2% DZR);
fier 2.63mg (15% DZR);
potasiu 510mg (11% DZR);
magneziu 110mg (28% DZR);
mangan 2.577mg (112% DZR);
vitaminele A, B1, B3, B5, B6, B9, E și K;
luteină;
alte minerale: cupru, fosfor, seleniu, zinc;
aminoacizi esențiali precum L-arginină (L-Arginine) și lizină (Lysine), aminoacid implicit în procesul de biosinteză al proteinelor.
*doza zilnică recomandată.