Tanti Anica este o lectie pentru noi toti. Mamaia care in septembrie face 107 ani e la fel de vioaie ca intotdeauna. Secretul?

Are mai mulţi ani decât o arată numărul de la poarta ei. 107 ani, iar ea locuieşte la numărul 104. Aşa îi place unei bătrâne din judeţul Neamţ să spună.

Şi partea bună e că femeia nici nu pare să simtă vârsta. Se ţine atât de bine că n-are nevoie de niciun ajutor în gospodărie. Iată la ce se pricepe cel mai bine şi care ar putea fi secretul unei vieţi atât de lungi.

Dacă ar putea alege, tanti Anica n-ar mai vrea înainte, ci înapoi. Ar vrea să fie din nou tânără. Şi în putere. Deşi cu asta nu prea are probleme.

Se mişcă greu, dar face destulă treabă. Singură taie lemne, hrăneşte găinile şi urcă pe scaun ca să ia mămăliga de pe sobă. Şi n-are niciun pont miraculos pentru cei 107 ani ai ei. A băut numai apă din fântână şi niciodată nu şi-a calculat caloriile la masă. Tanti Anica a făcut mari 7 copii şi are 25 de nepoţi şi strănepoţi. Deşi nu mai are cea mai bună memorie când vine vorba de vârstele lor, i-ar recunoaşte pe toţi dintr-o mie.

Femeia este una dintre cele mai în vârstă pers…