Suntem la răscruce!

Colegiul Medicilor din București a transmis un „strigăt de disperare” și a publicat o scrisoare deschisă pentru bucureșteni și nu numai.

Astfel, aceștia au recunoscut un eșec al încrederii dintre corpul medical și populație, punctând că sistemul medical este la capătul puterilor.

România, la răscruce! Medicii recunosc un eșec al încrederii dintre corpul medical și populație
Conform cmb.ro, ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum și ajuns la limită. În acest context, medicii țin să sublinieze importanța vaccinării, deoarece, spun ei, prea mulți români au spus că nu pot respira. Textul integral al scrisorii poate fi vizualizat mai jos.

Mesajul transmis de CMB pentru români
„Dragi bucureșteni,
Dragi români,

Nouă, corpului medical, ne este din ce în ce mai greu să facem față valului de îmbolnăviri de COVID-19 atât în rândul populației, cât și în rândul nostru, al cadrelor medicale.

Ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum și ajuns la limită, mai ales pe zonele unde se tratează pacienții COVID-19.

Zi de zi asistăm la tragedii: pacienți care mor, familii aflate în suferință, medici ajunși la capătul puterilor, pacienți și cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare.

 

Sursa