Strigator la cer! Un copil de trei ani doarme pe jos intr-un salon al Spitalului Grigore Alexandrescu din cauza caldurii insuportabile.

Scene revoltatoare au fost surprinse pe Sectia de Arsi a Spitalului Grigore Alexandrescu, din Capitala. Un baietel de doar 3 ani doarme pe podeaua salonului unde era internat, din cauza caldurii de nesuportat.
Copilul a avut nevoie de o interventie chirurgicala ce a presupus o grefa de piele la o mana si a fost internat 4 zile in spital.
Un angajat a surprins momentul in care baiatul dormea pe jos, din cauza caldurii insuportabile. ”Uneori, cand intram in salon, la baiat, il gaseam dormind pe jos. Din cauza caldurii insuportabile din camera, copilul pleca din pat si se ducea instinctiv si se culca pe podeaua rece.
Cred ca se ajunge si la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer conditionat este doar pe hol. Dar daca deschizi usa salonului pentru a-l racori, risti sa iasa pacientul minor afara, ca pe copii ii tii mai greu.
In mod normal, pacientii care au plagi deschise ar trebui sa stea in saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventileaza si racoresc aerul, dar il si sterilizeaza”, a descris situatia un cadru medical.
Reactia managerului
”Nu exista aer conditionat. Nici nu avem voie sa montam unitati de aer conditionat in saloane unde sunt pacienti cu plagi deschise. Ar exista riscul aparitiei infectiilor.
Aerul trebuie filtrat. Dar in saloane exista o temperatura acceptabila, pentru ca sunt racorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer conditionat de 24.000 BTU.
In Romania, vara e cald. Nimeni nu e perfect” a explicat pentru Libertatea managerul Spitalului de Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici.
„Avem si noi partea noastra de vina”
„Din articol rezulta ca nu avem grija de pacienti, ceea ce nu e adevarat. Dar s-a constituit o comisie pentru ca, lasind la o parte toate supararile noastre, un copil doarme pe podea. Si nu e normal”, a spus managerul.
„Avem si noi partea noastra de vina, orice sesizare ne face sa fim mai buni, sa ne corectam. Dar pe de alta parte avem si regulile impuse de DSP sau de realitatea din teren: tehnic, noi nu putem sa facem altceva decat ce e acum”.