Stare de urgență în orașul Lod, după o revoltă a arabilor israelieni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, miercuri, stare de urgenţă în oraşul Lod, din centrul ţării, după o revoltă a

arabilor israelieni, după ce conflictul între forţele israeliene şi palestinieni s-a intensificat, informează BBC.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgenţă în orașul Lod, acolo unde au avut loc manifestațiile violente
Astfel, în orașul Lod, aflat în centrul țării, arabii israelieni au protestat în mod violent. Aceștia au aruncat cu pietre spre poliţie, care a răspuns cu grenade lacrimogene.

Un bărbat arab a murit, cu o zi în urmă, în timpul manifestațiilor. După revoltă, de marți seara, cel puţin 12 oameni au fost răniţi, a precizat ziarul Haaretz.

Presa locală a informat că mai multe sinagogi şi magazine au fost incendiate de protestatari.
În urmă cu o zi, premierul Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgenţă în orașul Lod, acolo unde au avut loc manifestațiile violente.

După conflictul dintre armata israeliană şi militanţii palestinieni în Gaza, comunitățile arabe din interiorul Israelului, au izbucnit și au început să protesteze
De asemenea, același tip de revolte au fost și în alte oraşe unde comunitatea arabă este mai numeroasă, şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

„Întreg Israelul ar trebui să ştie, acesta este o completă pierdere a controlului”, a afirmat Yair Revivo.

„Războiul civil a izbucnit în Lod”, potrivit Times of Israel.

Aceeași sursă a informat că este prima dată, din 1966, când guvernul israelian a declarat starea de urgenţă asupra arabilor.