Sportivă de 25 de ani găsită fără suflare. Poliția investighează o posibilă crimă

Este doliu în lumea sportului după ce sportiva Agnes Jebet Tirop a fost găsită fără suflare în locuința sa. Autoritățile au deschis o anchetă și iau în calcul și varianta unei crime.

Atleta avea doar 25 de ani, iar apropiații săi sunt șocați de vestea că a murit fulgerător.

A murit atleta Agnes Jebet Tirop
Descoperirea macabră a fost făcută în cursul zilei de miercuri, 13 octombrie 2021. Potrivit primelor informații, pe corpul neînsuflețit ar fi fost urme de înjunghiere, ceea ce i-a făcut pe anchetatori să se gândească la o posibilă crimă.

Colegii tinerei sunt șocați de această veste. Federația de Atletism din Kenya (AK) a transmis un mesaj de condoleanțe pentru cei care au cunoscut-o pe Agnes.

Poliţia lucrează la acest caz pentru a obţine mai multe informaţii privind circumstanţele morţii. Kenya a pierdut o mare stea a atletismului, sportiva care a avut poate cea mai rapidă evoluţie în cursele de pistă, se arată într-un comunicat al AK.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu tânăra în vârstă de 25 de ani. Avea în față un viitor strălucit, fiind considerată o stea a atletismului, o sportivă cu o evoluție fulminantă în cursele pe pistă.

Președintele Kenyei, Uhurru Kenya a deplâns pierderea sportivei și a ordonat Poliției să-i găsească și să-i aresteze rapid pe cei care se fac responsabili de moartea ei.

Sportiva era căsătorită, iar soțul ei este de negăsit. Potrivit investigațiilor preliminare, bărbatul este considerat suspect și este căutat de către autorități.

Tirop era dublu medaliată la Mondiale
Agnes Jebet Tirop a fost dublu medaliată cu medalia de bronz la Mondiale. Atleta de origine kenyană a obţinut bronzul mondial în cursele de 10.000 de metri în 2017 şi 2019.

Anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra a terminat pe locul al patrulea la 5.000 m.

Recent, tânăra a stabilit un nou record, parcurgând 10.000 m în 30 de minute și o secundă, depășind-o astfel pe maronaca Asmae Leghzaoui care a reușit același parcurs în 30 min 29 secunde.