Somnul pe partea stanga influenteaza sanatatea cum nu te-ai fi gandit vreodata

Stiati ca modul in care dormiti poate influenta cu adevarat sanatatea dumneavoastra generala?

Modul in care dormi poate provoca: Gat si dureri de spate;

Apnee de somn; Oboseala; Circulatie afectata; Stingerea musculara; Pirozis si dureri de cap; Probleme tumultuoase; Riduri prematura.

De obicei, oamenii dorm in multe pozitii diferite.

Principalele pe care expertii le spun ca exista sunt: ​​pe o parte, pe spate si pe burta.

Cu toate acestea, exista multe variabile. Deci, daca dormiti de partea dvs., va veti mentine mai confortabil si veti scadea riscul de intrerupere a somnului. Astfel, va vom prezenta beneficiile de a dormi pe partea stanga. Cand ii descoperiti, o veti incerca cu siguranta!

Beneficii de dormit pe partea stanga: Preveniti arsurile nocturne – Daca aveti boala de reflux gastroesofagian (GERD) sau regluzie acida, trebuie sa incercati sa dormiti pe partea stanga.

Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac.

Vezi si: Ce se intampla cu corpul tau daca dormi putin noaptea

Daca dormiti pe partea stanga, continutul in stomac nu va putea sa curga inapoi in esofag si acest lucru va impiedica acid refluxul.

Functia imbunatatita a splinei – Splina este, de asemenea, pe partea stanga a corpului si face parte din sistemul limfatic.

Daca dormiti pe partea stanga, aceasta va ajuta splina sa functioneze mai bine. Gravitatea sporeste fluxul sanguin catre splina si isi imbunatateste functia. Aceasta va contribui, in acelasi timp, la filtrarea impuritatilor.

Ajutati ficatul sa nu conterga – Datorita faptului ca ficatul se afla pe partea dreapta a corpului, acesta poate deveni foarte aglomerat daca dormiti pe partea dreapta. Astfel, ar trebui sa incercati sa dormiti pe partea stanga pentru a pastra substantele si toxinele sa fie neutralizate de ficat inainte de a fi mutate din corp sau acumulate in ficat.Imbunatateste drenajul sistemului limfatic – Ceea ce face sistemul limfatic este eliminarea impuritatilor si a toxinelor din organism.

Unii experti au aflat ca aceasta pozitie va permite acestui sistem sa se scurga in canalul toracic plasat pe partea stanga mult mai bine. Prin urmare, in acest fel veti accelera si veti facilita indepartarea toxinelor din organism. Mai mult decat atat, sistemul limfatic foloseste proteina care a scapat din celule, prin urmare, daca dormiti pe partea stanga, aceasta va aduce acest lucru ori de cate ori ar trebui sa mearga.