Sirop de ridiche neagră pentru tuse. Rețetă și beneficii

Siropul de ridiche neagră poate avea multe beneficii pentru organsim. Conform convingerilor popoarelor din estul Europei, siropul de ridiche neagră ajută la tratarea tusei, a răgușelii, dar și a răcelii și gripei.

Ridichea neagră poartă denumirea oficială de Rapfanus sativus și a fost folosită din timpuri străvechi ca remediu natural. Printre principalii compuși, în ridichea neagră regăsim: glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime.

Ridichea neagră are proprietatea de a elimina toxinele din organism, regenerând ficatul și având și un puternic efect energizant.

Cum se prepară siropul de ridiche
Pentru a prepara siroul de ridiche, veți avea nevoie de o ridiche neagră și de trei linguri de miere de albine naturală polifloră. Cea mai potrivită miere pentru acest sirop este mierea de tei.

Spălați bine ridichea neagră și nu o curățați de coajă. În partea superioară a acesteia, acolo unde au fost frunzele, se face un capac. Apoi, se va ciobi ușor în interiorul ei pentru a obține un buzunar în care să se pună mierea.