Silviu Biriș s-a dedicat vieții bisericești. Cum a reacționat familia actorilor

Silviu Biriș s-a dedicat vieții bisericești și în prezent este absolvent al Universității Teologice «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală.

Actorul a vorbit deschis despre reacția pe care a avut-o familia lui, în special mama, dar și copiii lui, după ce i-a anunțat că a dat admiterea la Teologie.

Apropiații acestuia au fost de-a dreptul șocați de decizia radicală pe care a luat-o actorul. Mama acestuia a avut o reacție neașteptată și i-a închis telefonul la aflarea acestei vești.

Silviu Biriș s-a dedicat vieții bisericești
Silviu Biriș a povestit cu lux de amănunte prin ce a trecut în acea perioadă.

„Băiatul avea 12 ani, iar fata 8 ani, când drumurile mele spre Dumnezeu s-au îndesit. Au venit cu mine, au participat la slujbe, dar am cam exagerat. Și asta i-a îndepăratat atunci. Mă rog mereu să nu sufere copiii mei și să le fie bine. Și mai ales să fie înțelepți.

Un copil înțelept e cel care învață din greșelile celorlalți. Nădăjduiesc că în inima lor e Dumnezeu. Altfel, copiii mei sunt cuminți și altruiști. Eva, mai ales, e un foarte bun ascultător la suferințele semenilor ei. Băiatul e foarte atent, își urmărește scopul, dar e cumpătat.

El este și acum student și faptul că taică-său a fost student cred că i s-a părut cool. În plus, noua studenție m-a ajutat să-i înțeleg mai bine, chiar să-i motivez cu notele mele și au fost zile când am învățat efectiv cot la cot. A fost superb, asta ne-a creat amintiri frumoase împreună și ne-a apropiat și mai mult.

În schimb, mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat.

După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: . Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele„, a povestit Silviu Biriș pentru revista Taifasuri.