Semnal de alarmă din partea specialiștilor.

Veste mai puțin bună din partea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite, care analizează posibile noi reacții adverse apărute în rândul cetățenilor care s-au vaccinat cu Moderna și Pfizer.

Deși nu au fost multe situații de acest gen, cele apărute s-au manifestat în rândul adolescenților și bărbaților tineri.

Ce reacții adverse au fost semnalate
Potrivit specialiștilor din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, anumite persoane care s-au imunizat cu cea de-a doză doză din serurile produse de Pfizer și Moderna au avut ca reacții adverse inflamații cardiace.

Astfel, în urma efectelor produse de cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager, cercetătorii din domeniul medical analizează miocardita ca fiind o posibilă reacție adversă.

Cu privire la serul produs de compania Pfizer, Franța a semnalat și ea apariția a trei cazuri de homifilie, un număr extrem de mic, raportat la cele 20.964.000 de doze de vaccine administrate.

„Printre efectele aflate deja sub supraveghere specifică, analiza unui nou caz de hemofilie dobândită în această perioadă, care creşte la trei numărul cazurilor apărute de la începutul vaccinării”, confirmă faptul că acest efect foarte rar constituie un „semnal potenţial” pentru o monitorizare atentă”, a transmis Agenția pentru Medicamente, potrivit Agerpres.