Șeful PNL, Florin Cîțu, de acord ca tinerii să aibă drept de vot de la 16 ani

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, este de acord cu posibilitatea ca vârsta celor care votează să fie

coborâtă la 16 ani, el spunând că o modificare a Constituţiei în acest sens ar fi un lucru bun.

„Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani(…).

Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun”, a declarat luni Florin Cîţu, întrebat ce crede despre posibilitatea revizuirii Constituţiei de către actuala coaliţie PNL-PSD-UDMR.

Florin Cîțu: Avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia
Florin Cîţu a menţionat că o discuţie pe această trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei.

„Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile.
Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi”, a precizat șeful PNL.

Potrivit acestuia, există dezechilibre în relaţiile constituționale dintre preşedinte, Parlament și Guvern, care ar putea fi corectate.
„E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte- Parlament- Guvern, Guvern- preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate”, a mai spus preşedintele Senatului.