Se măresc sau nu alocațiile pentru copii. Florin Cîțu este hotărât

Mărirea alocațiilor pentru copii este un subiect de notorietate și intens discutat în perioada aceasta. Conform ordonanței de urgență de anul trecut, alocația urma să fie dublată printr-o creștere formată din cinci etape. Două creșteri au avut loc deja, iar cea de-a treia ar fi trebuit să se întâmple pe 1 iulie 2021.

Florin Cîțu despre triplarea alocațiilor

Premierul Florin Cîţu susţine că alocaţiile vor creşte în fiecare an, pe baza unei formule, a unui plan transparent, clar şi predictibil. „De ce să ne oprim doar la dublarea alocaţiilor, când pot să fie triplate”, a spus miercuri şeful Guvernului.

Premierul Florin Cîţu susţine că proiectul care prevede creşterea alocaţiilor a fost votat de Senat, dar este întârziat la Camera Deputaţilor.

„La Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creştere a alocaţiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toţi membrii coaliţiei. La Camera Deputaţilor nu ştiu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deşi toţi avem acelaşi motiv de predictibilitate, transparenţă şi reducere a deficitului bugetar în perioada următoare, de aceea dacă, şi în spaţiul public văd că există informaţii că proiectul de lege, chiar dacă aprobat, aţi văzut Colaţia a decis să meargă pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opoziţiei că va fi atacat acest proiect de lege la CCR. În aceste condiţii mă văd nevoit să aprob ordonanţă de urgenţă în şedinţa de guvern pentru a mă asigura că menţinem stabilitatea financiară a României”, a spus Florin Cîţu.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc săptămâna trecută, premierul României a spus că nu va accepta o nouă majorare a alocațiilor pentru copii.

Florin Cîțu a spus că de la începutul anului s-a discutat despre o singură creștere în 2021 a alocațiilor și că dacă legea nu va fi modificată în Parlament, Guvernul va aproba o ordonanță de urgență pentru a amâna creșterea alocațiilor.