Se anunță restricții în România. Cine vor fi românii vizați de noile reguli

Ministrul Sănătății vrea să discrimineze persoanele care nu s-au vaccinat!

Ioana Mihăilă propune un set de măsuri contrare cu tot ce s-a declarat până acum, de la nivelul Guvernului de la București, care a dat asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie și nici nu se vor face presiuni asupra celor nevaccinați.

Ministrul Sănătății vrea să discrimineze persoanele care nu s-au vaccinat! Mihăilă a declarat că ar fi cel mai simplu ca doar persoanele vaccinate să aibă acces la cinema, în mall-uri sau în alte spaţii publice închise.

Ea este de acord să fie introduse noi restricții doar pentru cei care nu s-au vaccinat și declară că va susține aceste măsuri în ședință de Guvern.

Ministrul Sănătății vrea să discrimineze persoanele care nu s-au vaccinat! Se pregătesc restricții
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că, având în vedere modul în care evoluează pandemia de COVID-19, relaxările ar trebui să continue pentru persoanele vaccinate, în timp ce, pentru cei care nu s-au vaccinat încă ar trebui să existe restricţii în continuare, mai ales în spaţiile publice închise cum sunt mall-urile.

Un set de măsuri în acest sens va fi discutat în coaliţia de guvernare.

”Având în vedere evoluţia pandemiei, relaxările pentru vaccinaţi pot să continue şi mi se pare normal ca vaccinaţii să stea în continuare în birouri fără mască, dacă toţi ceilalţi din biroul respectiv sunt vaccinaţi.

Dar persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscurilor, dacă cifrele cresc semnificativ, să existe restricţii. Am prezentat în coaliţie măsuri care au funcţionat în alte state.

”Nu s-a luat o decizie”
Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat o decizie. Urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri şi să vedem care vor fi considerate oportune.

Nu e vorba doar despre mall-uri, e vorba de spaţii publice închise neesenţiale în weekend, precum mall-urile.

Supermarketurile sunt considerate spaţii esenţiale, fiind un magazin care oferă alimente”, a declarat Ioana Mihăilă, la B1,TV, vineri seară, potrivit news.ro.