Schimbări în contractele de energie ale românilor. Vești bune!
Vești bune pentru românii care își fac contracte de energie. A fost simplificată procedura și astfel vor fi avantajați toți românii.
Practic, de acum înainte, pentru a încheia un contract de furnizare a energiei electrice, compania nu vă va mai cere actul de proprietate. Procedura se va face doar cu o declarație pe proprie răspundere. Anunțul privind această schimbare a fost făcut de către Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE).
Actul de proprietate la încheierea contractelor de energie nu mai este necesar
Până acum, la încheierea contractului de energie era solicitat și actul de proprietate. De acum înainte, veți putea încheia contractul cu furnizorul fără acest document. Este necesară doar o declarație pe proprie răspundere.
Pentru acest demers, ai nevoie de: acordul solicitantului exprimat în scris, aferent cererii de încheiere a contractului, sau telefonic, conform dispoziţiilor legale în vigoare;
copia actului de identitate/certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului al solicitantului;
declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului privind deţinerea unui drept locativ, cu precizarea calităţii sale (proprietar/coproprietar, unic moştenitor, comoştenitor, soţ, chiriaş, beneficiar rentă viageră etc); (privind faptul că nu există litigii locative cu privire la spaţiul pentru care se solicită încheierea contractului, iar în cazul în care se dovedeşte contrariul, exprimarea acordului pentru rezilierea contractului, cu posibilitatea actualizării declaraţiei, dacă este cazul, atât prin mijloace de comunicare la distanţă, cât şi prin acord tacit).
Contracte de energie electrică 2021 – piața de energie s-a liberalizat
Reamintim faptul că de la 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică s-a liberalizat, iar asta spune despre consumatori că nu vor mai plăti prețuri stabilite de ANRE, ci își pot alege furnizorul cu oferta care li se potrivește celor mai bine și se pliază pe nevoile lor și ale familiei.