Schimbare în cataloagele școlare. Ministrul Educației a explicat ce se modifică începând din această toamnă

Schimbare în cataloagele școlare chiar din această toamnă. Ministrul Educației a anunțat ce se modifică și a și explicat care este motivul ce stă la baza noutății.

Ei bine, Sorin Cîmpeanu își dorește echitate și egalitate de șanse pentru toți elevii, de aceea a solicitat inspectoratelor să elimine din cataloagele școlare informații legate de locul de muncă al părinților.

Fără informații despre locul de munca al părinților în cataloagele școlare
Ministrul Educației a cerut, printr-o informare, inspectoratelor școlare și directorilor de școli, să nu mai ceară informații referitoare la locul de muncă al părinților. Informarea se adresează învățătorilor și diriginților care notau până acum, în catalog, aceste informații.

Începând din această toamnă, odată cu noul an școlar, învățătorii și diriginții nu îi vor mai chestiona pe elevi în legătură cu locul de muncă al părinților.

Începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor, se arată în document.

Măsura este menită să elimine inechitățile dintre elevi, pentru că nu vor mai fi puși în situația de a spune care este ocupația sau profesia părinților lor. Se dorește asigurarea echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei.

Alte schimbări în noul an școlar 2021-2022
Noul an școlar începe pe 13 septembrie 2021. Atunci va suna clopoțelul în toate unitățile de învățământ din România. Elevii sunt așteptați la ore cu prezență fizică. Așa cum am menționat, cursurile încep pe 13 septembrie și se vor încheia pe 10 iunie.

Anul școlar va fi împărțit de două semestre, iar școlile vor rămâne deschise până la pragul de șase la mie.

O noutate în acest an școlar este că vacanța de primăvară va avea loc în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022 și se va suprapune peste Paștele 2022, care va cădea pe 24 aprilie.

O altă noutate constă în faptul că în noul an școlar, programul Școala Altfel, care până acum era organizat în perioade diferite, în funcție de fiecare școală în parte, anul acesta va avea o data fixă. Cu alte cuvinte, Școala Altfel se va desfășura în perioada 8 – 14 aprilie.