Satul din România unde casele se vând cu 250 de euro. Mai ieftine de atât nu vor exista vreodată

Deși ar putea părea o minciună, vă garantăm că nu este așa. În satul Rotunda, din județul Bacău, conform autorităților,

sunt scoase la vânzare mai multe imobile rămase părăsite cu ani în urmă.

Noul preț de licitație a fost stabilit, după ce s-a mai încercat în urmă cu 4 ani același lucru, dar la prețuri mult mai mari.

În satul Rotunda casele se vând cu 250 de euro
În 2005, ca urmare a uneii viituri puternice, mai multe familii din satul Rotunda rămâneau fără un acoperiș de-asupra capului. Atunci, autoritățile locale din comuna Gura Văii, din județul Bacău, luau decizia de a construi 200 de locuințe sociale pentru cei aflați în această situație. Majoritatea familiilor, spun edilii locali, erau de rromi, și au locuit o perioadă în aceste case, ulterior părăsindu-le.

Din totalul de 200 autoritățile locale reușeau anii trecuți să vândă doar 71 de locuințe, la vremea respectivă, în 2018, prețurile variind între 5.000 și 7.000 de euro. Restul de 129 au rămas și până astăzi fără proprietari, așa că s-a luat decizia relansării procedurilor de licitație. De data asta, mai spun autoritățile din comuna Gura Văii, prețul de pornire este de 250 de euro, iar cea mai scumpă este 1.250 de euro.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex.

Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie.”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.

Cele 129 de case își așteaptă noii proprietari
Primarul comunei Gura Văii spune că majoritatea caselor sunt în stare bună și se poate locui în ele, dar prețul variază, în funcție de uzura lor. Nu sunt înregistrate, mai spune Silviu Tinei, stricăciuni considerabile, iar ceea ce există se poate repara.

Pentru cele 129 de locuințe se va face procedura de licitație, cei interesați în achiziționa una din aceste case va trebui să se prezinte fizic în ziua licitației, dar numai după ce se depune o cerere în acest sens, la primăria din Gura Văii.

„Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezenţa fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială.

Vă asigurăm de tot sprijinul instituţiei, în vederea cumpărării unui imobil din locaţia Rotunda”, precizează edilul din Gura Văii.

Dacă sunteți interesați de una din cele 129 de locuințe din statul Rotunda, mergeți la fața locului, inspectați locuințele, și înscrieți-vă la licitație.