Sancțiune CNA pentru Antena 1. Cât timp va fi programul suspendat

Sancțiune din partea Consiliului Național al Audiovizualului pentru postul de televiziune Antena 1. Totul pleacă de la o ediție Acces Direct în care a fost tratat cazul gemenilor care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești.

Antena 1 va avea programul suspendat

Postul de televiziune Antena 1 va avea programul suspendat timp de zece minute, în seara zilei de joi, 7 octombrie, în intervalul 19.00-19.10. Sancțiunea vine din partea Consiliului Național al Audiovizualului și se aplică chiar în timpul Observatorului.

Cât timp postul va fi suspendat, pe ecrane va apărea textul sancțiunii din partea CNA. Măsura este una dintre cele mai dure pe care le poate aplica forul audiovizual.

Precizăm faptul că la ora la care se va aplica sancțiunea, la Antena 1 începe cel mai important jurnal al zilei, respectiv Observatorul de la orele 19.00.

Totul a plecat de la cazul copiilor gemeni care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. Mama lor a fost invitată în platou și s-a încercat o reconstituire a ceea ce s-a întâmplat în seara fatidică în care cei doi copii au sfârșit cumplit.

Cum explică CNA decizia de a sancționa Antena 1
Valentin Jucan, membrul CNA care a propus sancțiunea a declarat că a avut senzația că le-a părut rău că nu au avut o cameră de luat vederi care să fi surprins momentul tragediei. Tot el a spus că un post de televiziune nu trebuia să îşi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei.

Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atitudine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit Antena 1 licenţă, a mai spus Valentin Jucan de la CNA.

S-au făcut reconstituiri în platou despre cum s-ar fi petrecut cumplitul eveniment în care doi copii și-au pierdut viața. În platou, câteva ediții la rând, mama gemenilor a fost luată la întrebări de toți cei din platou, precum și de către rude care o consideră vinovată în acest caz.

Dorina Rusu, un alt membru CNA a spus că ceea ce s-a întâmplat în platoul Acces Direct a fost o lipsă totală de empatie.