Rușii au tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce

acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora‟, a adăugat ministerul rus.

Un Su-24 a aruncat patru bombe în calea distrugătorului în Marea Neagră după ce Rusia a acuzat-o că a intrat în apele sale lângă Capul Fiolent.

În prezent, ca răspuns la manevrele militare ale Rusiei din Crimeea, NATO a relocat trei nave de război la Marea Neagră. Pe lângă distrugătorul britanic HMS Defender, sunt în Marea Neagră distrugătorul american Laboon (DDG 58) şi fregata olandeză HNLMS Evertsen, venite de la Istanbul.

Cu trei zile înainte de Summitul NATO, Rusia a început exerciții militare în Crimeea. La exerciţii participă avioane de atac Su-24M, de recunoaştere şi război electronic SU-24MP, de luptă multirol Su-30, de transport An-26, precum şi aeronava amfibie de patrulare Be-12.

Forțele rusești sunt în alertă
De la anunțarea intrării navelor NATO în Marea Neagră, fostul comandant al Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul (r.) Vladimir Komoedov, a declarase că armata rusă va trebui să-şi sporească gradul de alertă.