Rusia trimite o undă de teamă în Europa! 100.000 de militari ruşi la frontiera cu Ucraina:

Europa este îngrijorată de acțiunile întreprinse de Rusia la frontiera cu Ucraina. E vorba de 100.000 de militari ruși la granița cu această țară.

„Există un risc de escaladare, este cea mai masivă desfășurare la care am asistat vreodată”, a avertizat Josep Borrell, șeful diplomației europene.

Uniunea Europeană (UE) a afirmat luni că se teme de “un incident” în urma “celei mai masive desfăşurări” de trupe ruseşti înregistrate vreodată la frontiera cu Ucraina, notează AFP, citat de Agerpres.

”Există un risc de escaladare prin desfăşurarea a 100.000 de militari ruşi la frontiera cu Ucraina. Este vorba despre desfăşurarea cea mai masivă la care am asistat vreodată”, a indicat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. El a făcut aceste afirmații la finalul unei reuniuni în sistem de videoconferinţă a miniştrilor de externe din UE, potrivit textului publicat de serviciile sale.

În cursul conferinţei de presă organizate după reuniune, el s-a referit iniţial la un număr de 150.000 de militari ruşi, fără a oferi detalii despre sursa acestor informaţii. Această cifră a fost corectată, fără explicaţii, în textul intervenţiei sale publicată online seara.

“Este îngrijorător. Nu suntem la adăpost de un incident (…) Această consolidare militară trebuie să înceteze şi noi îi cerem Rusiei dezescaladarea”, a insistat Josep Borrell.

Ucraina se teme că Rusia caută un pretext de a o ataca
Ucraina se teme că Kremlinul nu caută decât un pretext pentru a o ataca. În cadrul reuniunii, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, i-a informat pe omologii săi din cele 27 state UE în legătură cu ultimele evoluţii de la frontiera ucraineano-rusă. Acesta a scris pe contul său de Twitter că a propus ”un plan în etape cu privire la maniera de a descuraja Moscova să continue escaladarea” violenţelor.