Rusia se pregătește de anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei

Rusia se pregătește de anexarea a circa 20% din teritoriul Ucrainei după ce autorităţile de ocupaţie pro-

ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson, Donețk şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile de anexare a acestor teritorii la Federația Rusă.

Cele patru regiunile ucrainene ocupate parțial de armata rusă au anunţat rezultate între 87% și 99% la referendumurile de anexare a lor la Rusia.

 

Aceste referendumuri sunt denunţate ca ilegitime de Kiev şi de ţările occidentale. Voturile acoperă 20% din suprafaţa Ucrainei, potrivit France Presse.

Putin este așteptat să anunțe vineri anexarea teritoriilor din Ucraina.
Rezultat de peste 99% în Donețk

Autorităţile separatiste pro-ruse din regiunea Doneţk au anunţat marţi seara victoria votului favorabil în

 

cadrul unui referendum privind anexarea la Rusia, vot denunţat ca ilegitim de Kiev şi de ţările occidentale, transmite presa internațională.

 

 

Comisia electorală centrală a Republicii Populare Doneţk (DNR) a anunţat că 99,23% dintre alegători susţin anexarea la Rusia a acestei regiuni după numărarea a 100% din buletinele de vot, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Ce rezultat a fost anunțat în Lugansk

Comisia electorală din auto-proclamata Republică Populară Lugansk (LNR) a anunţat că 98,42% dintre alegători au votat pentru anexarea la Rusia după numărarea tuturor buletinelor de vot.

„Bine aţi venit acasă, în Rusia!”, a reacţionat rapid pe Telegram fostul preşedinte Dmitri Medvedev.

 

Rezultate mai slabe în Zaporojie și Herson

Comisia electorală a regiunii Zaporojie a afirmat că 93,11% dintre alegători au votat pentru anexare după numărarea a 100% din buletinele de vot, precizând totodată că este vorba deocamdată de rezultate preliminare.

La rândul său, administraţia pro-rusă de ocupaţie a regiunii Herson a afirmat pe Telegram că 87,05% dintre alegători au votat favorabil anexării după numărarea a 100% din buletinele de vot.

Acestea sunt primele două regiuni ucrainene care au votat în favoarea anexării de către Rusia de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.