Rusia ripostează la sancțiunile primite până acum. 13 nume apar pe lista neagră a lui Putin

Rusia răspunde sancțiunilor primite până acum, în contextul invaziei în Ucraina. Țara condusă de Vladimir Putin a anunțat

marți, 15 martie 2022, sancțiuni împotriva conducerii Statelor Unite ale Americii, inclusiv a președintelui Joe Biden, dar și a șefilor Pentagonului și CIA.

Cine este pe lista neagră a liderului de la Kremlin
Moscova a anunțat sancțiuni ca măsură reciprocă după ce SUA i-a trecut pe lista neagră pe liderii ruși, în frunte cu

Vladimir Putin. Potrivit Russia Today, și Kremlinul are o listă neagră în care apar 13 nume, între care președintele SUA,

Joe Biden, secretarul de stat Tony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin. Restul sunt oficiali și personalități politice ale administrației de la Casa Albă.

Potrivit aceleiași surse, pe lista neagră a lui Putin apar și fostul secretar de stat Hillary Clinton și fiul lui Biden,

Hunter care ar avea relații cu o firmă energetică ucrainiană. Rusia descrie aceste măsuri luate împotriva oficialităților SUA ca o „contra reacție” la „cursul extrem de rusofob urmat de actuala administrație americană”.

Cei aflați pe lista neagră a Rusiei nu mai au voie să intre în această țară. Pe de altă parte, Moscova a ținut să precizeze că nu va exclude contactul cu oficialii americani. Condiția:

„dacă îndeplinesc interesele noastre naționale”.

Moscova a mai anunțat că în viitorul apropiat va adăuga și alte nume pe această listă, făcând referire la “rusofobi”.

Invazia Rusiei în Ucraina a atras sancțiuni fără precedent
Din data de 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, Uniunea Europeană a aprobat o serie de sancțiuni împotriva acestui stat. Cele mai recente fac referire la interzicerea investițiilor în sectorul energetic rus, a exporturilor de bunuri de lux și a importurilor de produse de oțel din Rusia.

Citește și: Decizia Rusiei în a 20-a zi de război! Vladimir Putin nu face niciun compromis

De asemenea, de când a început războiul în Ucraina, au fost înghețate activele Băncii Centrale Ruse, au fost excluse din sistemul bancar SWIFT bănci din Rusia și Belarus, și de asemenea Uniunea Europeană a retras Rusiei statutul de cea mai favorizată națiune, iar asta se traduce prin faptul că mărfurile rusești vor fi aspru taxate, iar unele chiar interzise.

Reamintim faptul că Statele Unite ale Americii au interzis săptămâna trecută toate importurile de petrol din Rusia. Această măsură a dus la o creștere semnificativă a prețurilor petrolului.