Rusia: masacru la o școală din centru. Elevii au sărit pe geam, ca să nu fie împușcați

UPDATE. Cei doi atacatori au vârsta de 17, respectiv 19 ani. Primul a fost împușcat de polițiști, iar cel de-al doilea a fost reținut. Este vorba despre un fost elev al școlii unde a comis masacrul.

A fost alertă de gradul 0 în Rusia, unde doi indivizi au deschis focul într-o școală din centrul Capitalei. Cel puțin 11 persoane au decedat, majoritatea dintre acestea fiind copii. Autoritățile au împânzit zona.

Masacru la o școală din Rusia
11 persoane au murit în urma unui atac armat la o școală din orașul Kazan aflat în centrul Rusiei. Motivul atacului nu este cunoscut, însă agresorii au fost prinși. Unul a fost împușcat mortal, iar celălalt a fost capturat în viață de către polițiștii ruși. Este vorba despre un băiat de 17 ani.

Conform presei locale, unul dintre atacatori a fost reținut, iar al doilea a rămas în clădire și a luat ostatici. Acela a fost momentul în care autoritățile l-au împușcat mortal, probabil, în timpul negocierilor.

Prședintele orașului Tatarstan în care a avut loc atacul s-a deplasat de urgență la fața locului.

O parte din elevi care se aflau în clădire în momentul atacului au sărit pe geam ca să nu fie împușcați. La un moment dat, polițiștii au adus o scară pe care au pus-o sub geamul de la etajul al doilea al clădirii, iar câțiva elevi au coborât pe acolo.