Rusia este în șoc total. A fost ucis! Informația serii la Moscova

L-au ucis pe loc! Rusia este în șoc total. Informația zilei în plin război a venit cu puțin timp în urmă. Este vorba de un lider pro-rus, care și-a pierdut viața într-o explozie a unei mașini.
Un important lider pro-rus a fost ucis pe loc. Este vorba de șeful administrației așezării Veliky Burluk, situată în partea eliberată de ruși a regiunii Harkov.
Acesta și-a pierdut viața într-o explozie a unei mașini. Anunțul privind moartea lui Evgheni Iunakov a fost făcut de administrația civilă temporară regională, într-un comunicat.
„Explozia unei mașini în Veliky Burluk, care l-a ucis pe șeful administrației locale Evgheni Iunakov, a fost un atac terorist bine planificat, organizat de naziștii din guvernul ucrainean”, se arată în declarația citată de TASS.
Informații de ultim moment privind moartea liderului pro-rus
Potrivit administrației civile temporară regionale, atacul a fost realizat de un grup de sabotaj și recunoaștere ai cărui membri au plasat o bombă sub mașină.
Uciderea liderului pro-rus vine în contextul în care și alt lider preferat de Moscova a fost ținta unui atentat.
În ultima lună, au fost făcute mai multe încercări asupra oficialilor din regiunea Herson, iar unul dintre ei – șeful Departamentului pentru Politica tineretului, familie și sport – a murit, arată sursa citată. În prezent, regiunea Herson se află pe deplin sub controlul forțelor rusești.

Uciș în timp ce lupta pentru armata Rusiei

De altfel, pe 15 iunie, un corespondent de război al așa-zisului „grup de informatii” al Garzii Nationale a Rusiei a fost ucis pe loc. Vestea a fost dată de organizația veteranilor, care a anunțat că un purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a Rusiei a fost ucis în Ucraina.
Este vorba de colonelul Sergei Postnov. Acesta a fost corespondent de război al așa-zisului „grup de informatii” al Garzii Nationale. Potrivit informațiilor transmise de organizația veteranilor, Postnov a murit în timp ce „își îndeplinea atributiile sale militare”. Conform sursei citate, nu au fost date detalii privind cauza morții.
Colonelul Sergei Postnov a fost trimis în războiul din Ucraina să lupte pentru armata Rusiei în urmă cu patru luni. Ofițerul a aparținut de divizia militara “V” ce a invadat orașul Hostomel, în zona de nord a Kievului, în primele zile ale invaziei din februarie și martie.
Ulterior, când trupele rusești s-au retras din zonă, Postnov a luat parte la asaltul orașelor și satelor din zona estică a Ucrainei în Harkov și Lugansk, a declarat gruparea veteranilor din Rusia