Rusia amenință cu „Apocalipsa” dacă Ucraina va ataca Crimeea

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Apărare al Rusiei, a amenințat Ucraina că în cazul în care va ataca peninsula Crimeea va avea loc o acțiune rapidă și dură a Rusiei, care ar însemna Apocalipsa pentru țara vecină.
Rusia își va atinge obiectivele din Ucraina și va fi pace în termenii impuși de Moscova, a mai spus fostul președinte al Rusiei, șeful Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev, citat de Reuters.
„Rusia își va atinge obiectivele. Va fi pace, în termenii noștri”, a scris Medvedev, într-o nouă postare pe Telegram.
Medvedev: „Apocalipsa nu va putea fi evitată”
Ucraina a amenințat zilele trecute Rusia cu atacul asupra Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Un oficial ucrainean a declarat că și Flota Rusă de la Marea Neagră va fi atacată.
„Primim capabilităţi anti-navă şi mai devreme sau mai târziu vom viza flota”, a declarat unul dintre vice-miniştrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei vizite la Londra.
„Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară”, a precizat el.
În replică Dmitri Medvedev a spus că, dacă se întâmplă ceva de genul acesta, ucrainenii se vor confrunta imediat cu o Apocalipsă.”Nu va putea fi evitată”, a adăugat el.
„Niște clovni extaziați, care apar acolo cu câteva declarații din când în când, încearcă să ne amenințe.
Mă refer la atacuri asupra Crimeei și așa mai departe”, a spus el la o întâlnire cu veterani din cel de-al Doilea Război Mondial.
„Dacă se întâmplă ceva de genul acesta, ei se vor confrunta imediat cu o Apocalipsă.
Nu va putea fi evitată. Dar ei continuă să provoace prin astfel de declarații”, mai spus Medvedev.
Eliberarea Insulei Șerpilor a fost „primul pas”
În declarațiile din weekend, oficialul ucrainean mai susținea că alungarea trupelor rusești de pe Insulei Şerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas.
„Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”, a adăugat el.