Rusia a trimis răspunsul mult așteptat la scrisoarea venită din SUA: „Vom lăsa Rusia să vorbească despre răspunsul său”

Statele Unite au primit un răspuns scris din partea Rusiei la propria scrisoare privind criza din Ucraina care ameninţă să

declanşeze un nou conflict în Europa.

Kremlinul a trimis un răspuns scris Statelor Unite privind criza din Ucraina: „Vom lăsa Rusia să vorbească despre răspunsul său”.

Această scrisoare amenință să declanșeze un nou răspuns în Europa.
Rusia a trimis răspunsul mult așteptat la scrisoarea venită din SUA
„Putem confirma că am primit un răspuns scris din partea Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, care nu a dorit să dea informaţii despre conţinutul documentului.
„Credem că nu ar fi productiv să negociem în public, aşa că vom lăsa Rusia să vorbească despre răspunsul său, dacă doresc acest lucru”, a adăugat el.

„Rămânem pe deplin angajaţi în favoarea dialogului pentru a rezolva aceste probleme şi vom continua să ne consultăm îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri, inclusiv cu Ucraina”.

Marți ar urma să aibe loc o convorbire telefonică între secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi omologul său rus Serghei Lavrov.

Rusia se pregătește de o posibilă invazie
Occidentalii îi acuză pe ruşi că au dislocat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina în pregătirea unei posibile invazii. Kremlinul asigură că nu intenţionează să atace Ucraina, dar solicită garanţii formale de securitate, în special asigurarea juridică că Ucraina nu va deveni niciodată membră a NATO, dar şi revenirea la dislocările militare ale Alianţei Nord-Atlantice din 1997.

Miercurea trecută, Statele Unite şi NATO au respins prin scrisori solicitările Moscovei, dar Washingtonul a lăsat uşa deschisă pentru negocieri pe alte subiecte, precum desfăşurarea de rachete sau limitele reciproce ale exerciţiilor militare.