Rugăciune specială. Ce cuvinte se rostesc în această seară, de Miercurea Mare

Săptămâna Mare sau Săptămâna Luminată este una dintre cele mai importante perioade ale anului, dinaintea Învierii Domnului. Săptămâna Mare marchează patimile prin care a trecut Mântuitorul până la Învierea Sa din Morți. În această seară, de miercurea Mare, toți credincioșii trebuie să rostească această rugăciune puternică

Miercurea Mare
Miercurea Mare este ziua în care creștinii ortodocși marchează momentul în care Iuda l-a vândut pe Iisus fariseilor pentru 30 de arginți. În această zi din Săptămâna Patimilor, se citește pilda femeii păcătoase care i-a spălat picioarele Mântuitorului cu lacrimile sale și i le-a uns cu mir. Femeia a început să plângă pentru a-i arăta lui Iisus că se căiește pentru păcatele sale.

Este o zi marcată de multe tradiții și obiceiuri, pe care credincioșii le respectă pentru a se asigura că au noroc. Se spune că azi este ultima zi în care se poate munci la câmp, dar și ultima zi în care femeile pot coase. Femeile trebuie să aerisească toată casa și sa curețe totul a putea întâmpina Învierea Domnului cu casa curată, să nu le prindă Paștele cu casa încurcată.

Rugăciunea serii
În această seară sfântă, se rostește o rugăciune puternică. Rugăciunea pentru Miercurea Mare este despre Iisus Hristos și dedicată Lui și ne ajută să ne simțim sufletele mai curate, ne aduce liniște și pace în familie. Este rostită pentru iertarea păcatelor, pentru ajutorul divin de la Cel de Sus.

„Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și ca Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi păcătoșii din mâinile celui rău. Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea păcătosul și să mă răscumperi pe mine vânzătorul și în toate zilele, ucigașul. Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale; Dă-mi Doamne iertare păcatelor mele cele multe și puterea să stau împotriva relelor trupului și ale sufletului meu.