România trece la ora de vară. Ce se întâmplă cu corpul tău

În această noapte, România trece la ora de vară. Toate ceasurile vor fi date cu o oră înainte sâmbătă spre duminică.

Aceasta este singura zi din an cu 23 de ore, ceea ce înseamnă că vom dormi mai puțin, pentru că ora 3.00 devine ora 4.00.

Află ce se întâmplă în organismul tău atunci când se schimbă ora și ce trebuie să faci pentru a trece bine peste această mișcare.

De ce se dă ora
De-a lungul anului, ceasul se dă de două ori: o dată cu o oră înainte pentru a trece la ora de vară, respectiv în martie, în timp ce în octombrie, ceasul se dă cu o oră în urmă pentru a trece la ora de iarnă. Această mișcare a pornit de la Benjamin Franklin, care a venit cu această idee pentru a conserva energie electrică, iar de atunci se tot menține resetarea orei.

Trecerea la ora de vară nu este tocmai o mișcare care ne face bine din toate punctele de vedere. De-a lungul timpului, specialiștii au constatat că schimbarea orei ne afectează din mai multe puncte de vedere. Astfel, programul nostru de somn ar putea fi dat peste cap, motiv pentru care ne-am putea simți amețiți și foarte obosiți toată ziua, dar și în următoarea perioadă, până când organismul nostru se va acomoda.