Restricţii COVID, reintroduse în România. Discuţii la Guvern pe fondul creşterii cazurilor în Europa

Este alertă la Guvern după ce numărul cazurilor de COVID a inceput sa crească, iar în Europa se răspândește o nouă

variantă, mai contoagioasă, de coronavirus. Potrivit unor informații obținute pe surse de România TV, în acest moment sunt discuții pentru reintroducerea unora dintre restricții.

Restricţii COVID ar urma să fie reintroduse în România. Potrivit unor surse citate de România TV, liderii coaliţiei ar

urma să discute despre noile măsuri într-o şedinţă în zilele următoare.

Între timp, medicii spun că măsurile au fost ridicate prea repede şi ca subvarianta BA 2.2 de coronavirus ar putea sa provoace un nou val de îmbolnaviri.

Cazurile de COVID-19 se înmulţesc în Europa după ce majoritatea ţărilor au ridicat restricţiile.

Incidenţa noilor cazuri de COVID în ultimele 14 zile a crescut din nou în Europa, după mai multe săptămâni de scădere susţinută, a informat vineri Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC)

ECDC estimează să situaţia epidemică, care include şi alte elemente decât incidenţa, este de înaltă preocupare în trei

ţări (Islanda, Irlanda şi Ţările de Jos) şi de preocupare în alte 18, între care Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia şi Portugalia.

Veştile nu sunt deloc bune pentru următoarele patru săptămâni. Estimările indică o tendinţă de creştere a incidenţei noilor cazuri şi stabilă privind spitalizările şi numărul deceselor.

Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecţie FFP2 în interior după ce cazurile de COVID-19 s-au înmulţit din nou, a anunţat ministrul sănătăţii din Austria, Johannes Rauch. Măsura se va aplica de miercuri.

De aemenea, vor fi revizuite şi regulile de izolare.

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme şi că „nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni”.