Restricții prelungite în București! Când se relaxează măsurile în vigoare

Restricțiile din Capitală au fost prelungit astăzi pentru încă 14 zile, deoarece rata de incidență continuă să fie una destul de ridicată și situația este încă foarte complicată. Prefectul Capitalei a vorbit despre momentul în care restricțiile vor fi relaxate și care sunt condițiile pentru a fi luată o astfel de decizie.

Încă 14 zile cu restricții în București
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a avut sâmbătă o şedinţă pentru prelungirea restricţiilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Astfel, s-a decis prelungirea cu 14 zile a restricţiilor aplicate în Bucureşti.

Prefectul Capitalei a explicat că se mențin restricțiile respective, deși rata de incidență ar fi scăzut deja sub 4 la mia de locuitori. Când ajunge la rata de 3, vor avea loca alte relaxări.

“Este previzibil că vom scădea sub 3,5 în următoarea perioadă. Conform hotărârii in vigoare, singura măsură suplimentară faţă de ce am spus va fi deschdierea sălilor de sport, la sub 3,5. (…) Restaurantele la interior vor fi deschise treptat, după ce vom coborî sub 3 cu rata de intectare, mai întâi cu 30%, iar după ce scade sub 1,5, va fi de 50%”, a precizat Alin Stoica.

Cât despre noaptea de Înviere, restricțiile vor fi ridicate pentru toată lumea. Astfel, nimeni nu are nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a ieși din casă și nimeni nu va fi tras la răspundere că se deplasează în orice interval orar.

Rata de infectare în Capitală a fost sâmbătă de 3,94 de cazuri la mia de locuitori. Hotărârea CMBSU intră în vigoare duminică, la ora 0.00. Măsurile vor fi reevaluate la finalul perioadei de 14 zile sau când rata de incidență scade și atinge alt prag.

Principalele restricţii din Bucureşti
Restricțiile care rămân în vigoare în Capitală sunt:

circulaţia în afara locuinţei este interzisă între orele 22.00 şi 5.00 de luni până joi şi între 20.00 şi 5.00 vineri, sâmbătă şi duminică, când rata de infectare este peste pragul de 4 la mia de locuitori, dar sub 7,5
programul operatorilor economici va fi între orele 5.00 – 18.00 vineri, sâmbătă şi duminică şi între 5.00-21.00 de luni până joi
se suspendă activităţile sălilor de sport/fitness, iar restricţia încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5/1.000 de locuitori
accesul în mall-uri se face cu menţinerea distanţei fizice de minimum 2 metri şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp/persoană
este obligatorie purtarea măştii de protecţie, în toate spaţiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.