‹‹Regret foarte mult ca am revenit in Romania…›› Mesajul doamnei Eugenia adresat celor din strainatate a declansat multe reactii

Mesajul acestei femei care a revenit in tara dupa 6 ani petrecuti in Italia este unul dur, direct si sincer.

Intoarsa in Romania dupa cativa ani petrecuti in strainatate, Eugenia Predoaica a hotarat sa isi deschida o mica afacere familiala si sa ramana pe plaiurile stramosesti.

Usor de zis, dar greu de facut s-a dovedit initiativa Eugeniei si, suparata, dezamagita, plina de furie impotriva sistemului administrativ romanesc, aceasta a postat zilele trecute pe pagina sa personala, dar si prin grupurile de pe Facebook un mesaj pentru toti romanii plecati peste hotare:

„Romani din diaspora, nu va intoarceti acasa, in Romania!

Nu aveti ajutor si nu este disponibilitate pentru o eventuala implicare a voastra din partea nimanui, tot ce auziti despre ajutoarele care vi se dau pentru a va intoarce sunt minciuni, tot cei de sus isi umplu buzunarele. Va spune acest lucru o romanca intoarsa in tara dupa 6 ani munciti in Italia. M-am intors in Romania sa imi deschid o afacere proprie dar dupa 10 luni deja regret si am hotarat sa ma intorc in strainatate unde mi se ofera toate conditiile pentru a munci, a trai, a ma bucura de viata. Nu veniti in Romania, va veti minuna si imbolnavi cand veti vedea cata coruptie, cata indiferenta, cati analfaneti cu functii si cu diplome de genii stau prin sistem pe posturi cheie si care iti acorda atentie numai daca esti dispus sa le deschizi usa cu plicul!

M-am saturat sa ma lovesc de oameni care pentru a-mi aproba ceva asteapta daruri, spaga sau ce naiba ar mai dori… Numai incompetenta si numai coruptie, de astea te lovesti in sistem cand incerci sa iti deschizi ceva privat in Romania.

Taxe, impozite dar si mita de nu reusesti sa mai faci nimic pentru tine. Nu veniti acasa decat in concedii iar atunci cand veniti incercati romanilor sa nu cheltuiti nimic aici, in Romania, faceti-va cumparaturile si investiti acolo, in strainatate, tot ce cheltuiti aici merge in buzunarele coruptilor pentru salariile lor colosale si beneficiile care si le-au impus singuri.

Ramaneti acolo unde sunteti, ca va e mai bine. Romania va ramane de acum doar o amintire dureroasa pentru mine!”