Regina Elisabeta a murit cu o durere în suflet. Care a fost cel mai mare regret al său

Regina Elisabeta a II-a a plecat din această lume cu o mare durere în suflet. Suverana și soțul ei, Prințul Philip, au avut patru copii, trei băieți și o fată: Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințesa Anne și Prințul Edward.

În ciuda imaginii generale de familie unită și fericită, în interior erau multe probleme despre care nu multă lume știe.

Regina a murit cu o mare durere în suflet

Cea mai mare suferință a Reginei Elisabeta a II-a a fost legată de copiii ei.

Trei din patru au divorțat în condițiile în care este binecunoscut faptul că regina iubea calmul și stabilitatea, iar discuțiile despre divorț au tulburat-o profund.

Mai multe informații despre acest aspect au fost notate în biografia „Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II” („Regina vremurilor noastre: Viața Reginei Elisabeta a II-a”).

În cartea va fi lansată la începutul lunii aprilie, autorul Robert Hardman abordează durerea personală a Reginei cauzată de destrămarea căsniciilor copiilor săi, Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințesa Anne.

Se pare că pe Regină, problemele din viața sentimentală a copiilor ei o tulburau mai mult decât lăsa să se vadă.

„O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă. I-am spus ‘Se pare că se întâmplă peste tot.

Este aproape o practică obișnuită’. Dar mi-a răspuns, cu tristețe și exasperare ‘Trei din patru!’. Nu ar trebui să subestimăm durerea prin care a trecut”, a declarat un fost angajat din interiorul palatului pentru Hardman.

Trei din patru copii ai Reginei au divorțat- 1992, annus horribilis pentru Elisabeta a II-a

Anul 1992 a fost unul dintre cei mai grei ani din viața Reginei Elisabeta a II-a.

Un an presărat cu evenimente nefericite pentru aceasta și pentru întreaga sa familie. Regina i-a arătat devotament soțului ei, Prințului Philip, până când moartea i-a despărțit, însă nu la fel s-a întâmplat și cu fii lor care și-au destrămat căsniciile.

Anul 1992 a fost numit „annus horribilis” pentru monarhul britanic.

În acel an, o parte a Castelului Windsor a fost distrusă de un incendiu puternic, Anne, Charles și Andrew au divorțat, și peste toate controversele legate de relația Prințului Charles cu Prințesa Diana nu se mai opreau.

Cu toate astea, Regina nu și-a pierdut cumpătul și a gestionat cum a putut mai bine, cu diplomație și înțelegere, toată situația.

„Nu își pierdea niciodată cumpătul, nu era niciodată irascibilă, întotdeauna stabilă”, a precizat fostul secretar de presă al Reginei Angliei.