Reacția lui Klaus Iohannis după tragedia de la ATI Constanța.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat vehement după ce a aflat despre tragedia de la secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde 7 oameni și-au pierdut viața.

Șeful statului s-a declarat îngrozit de ceea ce s-a întâmplat astăzi acolo și a spus că statul român a eșuat în misiunea de a-și proteja cetățenii.

7 morți în Spitalul de la Constanța

După ce anterior șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a anunțat că sunt nouă persoane decedate, procurorul care se ocupă de caz a anunțat că ar fi de fapt șapte pacienți care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. De asemenea, și ministrul Internelor, Lucian Bode, a anunțat că sunt șapte persoane care au murit.

„A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Au venit colegii de la Institutul de Criminalistică, urmează să identificăm tot ce se poate identifica. Din informațiile pe care le am, avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea, să sperăm că nu crește numărul decedaților. Cel mai probabil se va dispune o expertiză să vedem cauzele, dacă pot fi imputate unei persoane sau nu. (…) Nu toți decedații au fost găsiți pe paturi, nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum. Din câte știu, o persoană de pe-aici a dat informația că sunt trei decedați la Spitalul Județean, dar de fapt este doar unul”, a declarat Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Reacția lui Klaus Iohannis după tragedia de la ATI Constanța
Cum era de așteptat, șeful statului a oferit declarații în urma incendiului de la Constanța. În primul rând, Iohannis a transmis condoleanțe familiilor pacienților care au decedat, apoi a spus că este o zi neagră și că statul român a eșuat în misiunea de a-și proteja cetățenii.

Iohannis a declarat că este îngrozit de ceea ce s-a întâmplat vineri dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Președintele a spus că este vorba despre o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele le-a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată să facă față acestor momente extrem de dureroase. În același timp, Iohannis a vorbit și despre personalul medical și despre pacienții care au fost scoși din calea flăcărilor, dorindu-le însănătoșire grabnică.