Raluca Turcan a făcut anunțul. Vom avea sau nu nevoie de certificat verde la muncă?

Din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu virusul COVID-19, ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan,

consideră că certificatul verde ar trebui să fie necesar în mult mai multe situații.

Raluca Turcan a făcut anunțul. Vom avea sau nu nevoie de certificat verde la muncă? Ce restricții ar putea fi introduse
„Specialiştii vor pune măsurile pe care Guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă, telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită unde poate să fie folosită. Reducerea deplasărilor şi a interacţiunilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste si: Vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni: ”Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor muri” Previziunile sumbre ale unui cunoscut cercetător

„Avem

o imaturitate la nivelul clasei politice, care, evident, că descurajează şi oamenii care privesc spre autorităţi şi aşteaptă decizie, şi, în acelaşi timp, slăbesc forţa de intervenţie a instituţiilor statului”, a mai adăugat Raluca Turcan, ministrul Muncii.
Declarațiile Ralucăi Turcan au fost făcute după ce preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru astăzi, o ședință la Cotroceni cu reprezentanţii mai multor instituţii, pentru a se discuta despre noi măsuri restrictive de protecție.

Președintele Klaus Iohannis: „Trebuie să facem tot ce este omenește posibil”