Raed Arafat, total nemulțumit de decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea: O să fie foarte greu să controlezi epidemia

Raed Arafat, șeful DSU, a reacționat acid după ce Curtea de Apel Cluj a anulat mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ.

Curtea de Apel Cluj consideră că toate aceste decizii sunt discriminatorii şi „nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim”. În acest context, șeful DSU, Raed Arafat, a răbunit.

Acesta susține că efectele acestei decizii, dacă hotărârea rămâne definitivă, o să fie resințite de toți cei care vor să participe la un eveniment. Totodată, el a subliniat faptul că va fi foarte greu de controlat această situație, iar măsurile care ar putea fi luate nu vor fi pe placul oamenilor.

Arafat susține că un judecător trebuie să vadă toate aceste lucruri, mai ales în contextul în care toate aspectele au ”o profundă conotație medicală, care trebuie luate în considerare”.

„O să fie foarte greu să controlezi, doar interzicând total. Sau să reduci numărul participanților, dar desigur sunt măsuri care nu o să placă la oameni. Noi o să luăm deciziile în funcție de cadrul legal. (…) Un judecător trebuie să vadă aceste lucruri, dacă a solicitat aspectele epidemiologice instanța.

Dar toate aceste aspecte au o profundă conotație medicală, care trebuie luate în considerare”, a spus Raed Arafat, la postul Digi24.

Raed Arafat prezintă trei variante
Totodată șeful DSU a vorbit și despre cele trei variante. Potrivit acestuia, o persoană trebuie să se vaccineze, iar dacă nu dorește acest lucru trebuie să efectueze un test sau să dovedească că a trecut prin boală.

Odată ce situația este stabilă, nu va fi niciun fel de problemă, adaugă Arafat. El a mai adăugat că există posibilitatea ca familiile unui student să vină de la un eveniment la festivitate și să intre în contact cu alte persoane care ar putea avea virusul.

„Noi am atacat la ÎCCJ. (…) Sunt trei variante. Vrei să te vaccinezi? Perfect! Nu vrei să te vaccinezi? Te testezi sau dovedeși că ai trecut prin boală. Dar cât situația e ok și situația e stabilă nu e o problemă.

Dar când crește numărul de cazuri înseamnă că avem alb sau negru: toată lumea intră la liber sau nu. Evident că aceste aspecte o să fie justificate la Înalta Curte. Dar, repet, nu vreau să comentez o situație ipotetică.

Dacă ar fi venit toți într-o bulă de sticlă și ar fi stat fără contact cu alte persoane. Da, vine familia lui X la un eveniment și se întâlnește la festivitate, intră în contact cu alte sute de persoane. Protecția e pentru persoană când intră în contact cu alte persoane”, a mai precizat Arafat, la Digi24.