Raed Arafat, despre un lockdown total în România și noile măsuri de prevenire

În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre măsuri noi de prevenire și restricții din ce în ce mai dure, având în vedere că situația din România se complică și numărul de infectări crește considerabil.

Oamenii se tem de posibilitatea impunerii unul lockdown la nivel național, iar Arafat a dorit să vorbească despre acest subiect și să clarifice cum stau lucrurile.

Arafat, despre lockdown-ul în România
Începând de azi, 28 martie, în România intră în vigoare noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului, în contextul creșterii semnificative a numărului de infectări. Astfel, în funcție de rata de incidență din localitatea din care provin, oamenii trebuie să respecte diferite măsuri care vizează circulația în afara locuinței.

Raed Arafat a explicat de ce autoritățile au recurs la impunerea de noi măsuri. Astfel, șeful DSU a declarat că era nevoie de alte măsuri, mai ales unde rata de incidență este mare, pentru a evita un lockdown total. Atât el, cât și premierul și alți oficiali au căutat măsuri pentru a evita carantina la nivel național.

“Măsurile care se iau la peste 4 la mie și la peste 7,5 la mie sunt suplimentare, decise tocmai pentru a evita un lockdown real și să ajungem să avem o problemă dacă nu luăm aceste măsuri de reducere a mobilității și a contactului.