Raed Arafat, anunț cumplit după accidentul de pe autostrada spre mare: „Sunt și copii implicați în accident”

Anunț cumplit făcut de Raed Arafat după accidentul de pe autostrada spre mare. Șeful DSU a declarat că

„sunt și copii implicați în accident.” Raed Arafat a mai precizat că la fața locului va fi trimis și un elicopter.

„A fost activat planul roșu. E totul în curs. E vorba de următoarea oră. Sunt medici din București,

Călărași, Ialomița, Constanța care intervin la fața locului. Sunt și copii implicați în accident. Nu avem date despre rănile avute”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU Raed Arafat a precizat că 17 persoane au fost evauate, unele fiind deja transportate la spital, fiind trei puncte în care au avut loc accidente în lanţ, cu peste 40 de autoturisme implicate.

„Noi avem trei puncte unde sunt maşini accidentate, între km 172 şi km 183. Numărul maşinilor accidentate, din ce am înţeles, depăşeşte 40”, a spus Raed Arafat, la postul Digi 24.

El a precizat că, în urma carambolului de pe A2, a fost declanşat plan roşu şi plan alb la Constanţa şi, până la acest moment, 14 persoane au fost evaluate medical, iar trei au fost transportate la spital.

„Planul roşu a însemnat trimiterea de la Constanţa a unui număr mai mare de echipaje de prim-ajutor de terapie intensivă mobilă – un echipaj şi 13 echipaje de la serviciul de ambulanţă, iar din judeţele limitrofe – din Ialomiţa, s-au trimis echipaje de descarcerare de prim ajutor şi de pompieri de

stingere şi s-au trimis şi de la Călăraşi maşini de descarcerare şi de multiple victime, iar de la Bucureşti s-au trimis zece maşini de tip B, două maşini de terapie intensivă de tip C, un post medical avansat, o maşină de multiple victime şi o maşină de descarcerare”, a mai spus Arafat.