Putin anunță deja victoria și urează ucrainenilor „un viitor paşnic şi drept”

Preşedintele rus Vladimir Putin este sigur că armata sa va duce Rusia spre câștig, în contextul

războiului ruso-ucrainean. Acesta a dat asigurări că, „la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, transmite AFP.

„ Astăzi, militarii noştri, la fel ca strămoşii lor, se bat cot la cot pentru eliberarea ţării lor natale de mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, a susţinut Putin.

„Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului, care a provocat atâtea suferinţe

popoarelor din diferite ţări”, a adăugat şeful statului rus, exprimându-şi dorinţa ca „noile generaţii să fie demne de amintirea taţilor şi bunicilor lor.

Este nevoie să conservăm şi să transmitem(…) adevărul despre faptele războiului, valorile spirituale comune şi tradiţiile de prietenie şi frăţie ”, a spus liderul de la Kremlin.

În intervenţia sa, Putin şi-a înmulţit referirile nu doar la militari, ci şi la civilii din „frontul interior”, „care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii”, conform Agerpres.

Putin a urat tuturor ucrainenilor un viitor pașnic și drept

„ Din nefericire, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a apreciat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

„Datoria noastră sacră este de a-i împiedica pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi” în ceea ce Moscova numeşte „Marele Război patriotic” „să-şi ia revanşa ”, a mai spus Putin, care le-a urat „tuturor locuitorilor Ucrainei un viitor paşnic şi drept ”.

Putin a felicitat şi popoarele Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări, care şi-au manifestat interesul de a adera la NATO, remarcă EFE.

Luni, 9 mai, la Moscova va fi organizată o paradă militară care să marcheze victoria împotriva Germaniei naziste.