Prognoza meteo specială, și cu dedicație

Prognoza meteo specială și cu dedicație pentru București în acest weekend de 12-13 iunie. ANM ne pregătește pentru o serie de ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic în Capitală, atât sâmbătă, cât și duminică.

Prognoza meteo București nu sună foarte bine în acest weekend. Ne așteaptă episoade de ploi torențiale, cum au fost și cele de vineri când au fost inundate mai multe străzi și bulevarde.

Prognoza meteo București cu ploi torențiale sâmbătă și duminică
Meteorologii au emis sâmbătă o atenționare de ploi torențiale în București, pentru zilele de sâmbătă și duminică. Potrivit prognozei ANM pentru Capitală, vor fi descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări.

Prognoza specială pentru Capitală, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), arată că îndeosebi în cursul după-amiezelor de sâmbătă și duminică vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Noi furtuni în București
Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10 – 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.
Temperaturile maxime vor fi de 23 – 26 de grade, dar pentru luni meteorologii anunță temperaturi maxime mai scăzute, situate în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 și 14 grade.

Cod galben în toată România
Ploi torențiale și vijelii vor exista în aproape toată România în weekend. Meteorologii au actualizat, sâmbătă, un cod galben.

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața noi alerte cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vizează aproape toată țara, inclusiv București, atât sâmbătă, cât și duminică.

Prima alertă cod galben va fi în vigoare sâmbătă, între orele 11.00 – 21.00.