Prognoză meteo de ultim moment! Directorul ANM anunță ploi torențiale și vijelii

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că se schimbă prognoză, după caniculă. Urmează ploi torențiale și vijelii cu precădere în jumătatea de nord a țării.
Iată ce a declarat Elena Mateescu despre cum va fi vremea în următoarele zile.
Se schimbă vremea: ploi torențiale și vijelii
Directorul ANM a declarat că pentru ziua de duminică, în jumătatea de nord a țării, după orele amiezii, vor fi și manifestări specifice instabilității atmosferice, pe care le-a descris ca fiind fenomene convective de vijelii și averse torențiale la nivel punctiform.
(…) Rămânem pe un fond de vreme caldă și cu semnal în continuare de deficit de precipitații, fapt care va accentua și va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din țară, așa cum este prezentă și la acest moment, a precizat Elena Mateescu.
Directorul ANM a participat la o ședință organizată de premierul Nicolae Ciucă cu prefecții și autoritățile locale și centrale.
Pe lângă fenomenele de instabilitate atmosferică, specialiștii ANM anunță că temperaturile vor continua să crească. Urmează patru zile de foc în România.
Codul portocaliu va fi extins: Nopțile vor fi tropicale
Elena Mateescu a anunțat că avertizarea tip cod portocaliu va fi extinsă pentru zona de sud a țării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei. Potrivit prognozei, în această parte a țării maximele vor fi cuprinse între 38…40 de grade.
Nopțile vor fi tropicale, anunță specialiștii!
Temperaturile minime nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul în continuare accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unități.
Avertizare meteorologică de cod galben, este valabilă vineri și sâmbătă (22, 23 iulie), și va rămâne valabilă în cea mai mare parte a țării, pentru că și în aceste zone valorile de temperaturi vor fi cuprinse între 35…37 de grade.
Este important de precizat că pentru ziua de duminică și luni (24, 25 iulie) va fi valabilă, de asemenea, o avertizare meteorologică cod galben, pentru că în regiunile sudice și sud-estice temperaturile rămân în același ecart de 35…37 de grade Celsius.