Prognoza meteo 11-17 octombrie 2021

Prognoza meteo pentru săptămâna 11-17 octombrie.

Meteorologii anunță cum va fi vremea în perioada imediat următoare. Se pare că la munte vor continua ninsorile, mai ales la altitudini mari unde deja totul s-a transformat într-un peisaj de iarnă.

În restul țării vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, și va ploua mult.

Anunțul meteorologilor pentru a doua săptămână din luna octombrie 2021
Potrivit meteorologului ANM Romica Jurcă, pe Valea Prahovei și în Munții Bucegi, stratul de zăpadă a atins cinci centimetri, iar ninsoarea persistă. În continuare ninsorile se vor retrage către vestul Carpaților Meridionali, astfel că va mai crește și stratul de zăpadă de la Rânca.

În același timp, în Oltenia și în Banat se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie. În cursul săptămânii viitoare, luni și marți vremea va fi în general ploioasă, datorită unui sistem noros care vine dinspre Marea Mediterană, și care va aduce precipitații sub formă de ploaie în centrul, sudul și estul țării, iar la munte ninsoare.

Începând de miercuri, 13 octombrie, precipitațiile vor fi mai puține, în schimb vântul se va intensifica, iar temperatura aerului va fi deosebit de rece.

Semnalele sunt că la finalul săptămânii viitoare ninsorile vor fi mai multe, mai consistente și posibil să nu fie doar la munte ci și în zone mai joase de relief. Din păcate, luna octombrie pare să se încheie, sau să fie, cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit, a declarat Romica Jurca, potrivit dcnews.ro.
Vremea la munte
La munte, temperaturile, în special cele diurne, vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în unele zile din această săptămână, cu precădere în masivele meridionale, unde la peste 1700 metri altitudine vor fi temporar și ninsori sau lapoviță.