Primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba de un bărbat din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a anunțat astăzi că primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România a fost confirmat. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Potrivit MS, pacientul ar fi contactat boala de la partenerul său, care a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri.

”P rimul caz de variola maimuţei diagnosticat în România.Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti.

Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigaţiilor de laborator ”, a transmis, luni, Ministrul Sănătăţii.
Care este starea pacientului

Sursa citată a precizat că boala a debutat în urmă cu 4 zile, dar pacientul s-a prezentat la spital abia în cursul nopţii precedente.

” Starea bărbatului este bună. Pacientul primeşte tratament simptomatic şi se află în izolare ”, a mai precizat sursa.

Reprezentanţii ministerului au declarat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei.
Variola maimuței se răspândește rapid în Europa

Numărul cazurilor de variola maimuței este în creștere, iar oamenii se îngrijorează cu privire la faptul că aceasta s-ar putea extinde și în România.