Primarul din Melitopol, eliberat pentru 9 soldați ruși. E primul schimb de prizonieri dintre Rusia și Ucraina

Primarul din Melitopol a fost eliberat pentru 9 soldați ruși.

Această mișcare marchează primul schimb de prizonieri dintre Rusia și Ucraina, de la începutul războiului.

Oficialul Ivan Fedorov fusese răpit de forțele ruse pe data de 11 martie. Acesta le-a mulțumit acum, în mod public, tuturor compatrioților care au luptat pentru el.

Primarul din Melitopol a fost eliberat pentru 9 soldați ruși. Astfel a avut loc primul schimb de prizonieri dintre Rusia

și Ucraina. La scurt timp, edilul din Ucraina a avut grijă să le mulțumească tuturor compatrioților care au luptat pentru el, printr-un mesaj public.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a atacat Ucraina, începând astfel un război între cele două state. Mai târziu, pe 11 martie,

primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de către forțele ruse. A stat în captivitate timp de șase zile, până ce compatrioții lui l-au salvat.

Ivan Fedorov a fost eliberat pentru nouă militari ruși, în cadrul primului schimb de prizonieri de război dintre Rusia și

Ucraina. Anunțul a fost făcut de către comisarul pentru drepturile omului în Rusia, Tatiana Moskalkova, citată de agenția TASS.
Astfel, oficialul rus a confirmat informația oferită pe 17 martie de către autoritățile ucrainene. Potrivit acestora,

primarul Ivan Fedorov a fost eliberat din captivitatea rusă, în schimbul a nouă soldați capturați. Cei din urmă sunt născuți în anii 2002 și 2003.

„Aceștia sunt, de fapt, copii’, a spus atunci Daria Zarivna, consilier de presă al cabinetului lui Volodimir Zelenski.

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, în vârstă de 33 de ani a fost eliberat de ruși după șase zile în care a fost capturat. În prima lui declarație publică, edilul din regiunea Zaporojia a ținut să le mulțumească tuturor compatrioților care au dat dovadă de altruism și au luptat pentru el.

Melitopol este un oraș situat în partea de Sud a Ucrainei, între și orașul-port Mariupol. Cu o populație de 150.000 de locuitori, acesta a fost capturat de trupele ruse la începutul lunii martie.

Localnicii din Melitopol nu au „cooperat în niciun fel cu rușii’. Conform libertatea.ro, oamenii au început să iasă în stradă, în mod constant, manifestându-se împotriva ocupației ruse.

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă. Moscova le-a cerut astfel forțelor ucrainiene din orașul invadat să depună armele și să părăsească zona. Ei bine, Zelenski a spus că Ucraina nu va accepta un ultimatum și că orașele cheie nu vor ocupate de președintele Rusiei.

Avem un ultimatum cu puncte în el. ‘Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei’, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de site-ul de ştiri Suspilne.

Sursă foto: Facebook