Președintele Ucrainei vine cu alte cereri la negocieri. Ce nu va accepta din partea Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a formulat noi cereri la negocieri și a precizat că nu va fi de acord cu nicio cedare teritorială către Rusia.

Scopul principal al ucrainenilor este obținerea unui acord de încetare a focului.

Și aceasta pentru desfășurarea cât mai rapidă a unor misiuni umanitare în zonele care se află sub asediu.

Negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul ar putea începe marți potrivit parlamentarului și negociatorului ucrainean David

Arakhamia. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și liderul rus, Vladimir Putin, au discutat luni despre negocieri în timpul unei convorbiri telefonice, dar nu au precizat public când vor începe negocierile.

Președintele Ucrainei are noi cereri la negocieri

Războiul dintre Rusia și Ucraina se află în a cincea săptămână și deocamdată nu se întrezărește nicio șansă de a se

încheia. Pierderile sunt imense de ambele părți iar infrastructura țării dar și nenumărate locuințe civile au fost grav afectate. În acest sens, se poartă negocieri pentru a se ajunge la un acord, însă Ucraina nu vrea să accepte pierderi teritoriale în negocierile cu Rusia.

Anunțul a fost făcut de apropiaţii preşedintelui Zelenski, iar acest lucru ar putea complica negocierile de marţi din

Turcia. Administraţia Volodimir Zelenski nu va accepta pierderi teritoriale în negocierile cu Rusia, a afirmat, luni seară, Serhii Marcenko, ministrul ucrainean de Finanţe, citat de postul de televiziune CNN.

„Noi nu vom accepta nicio pierdere pentru ţara noastră. Vom lupta împotriva oricărui scenariu de acest tip.

Nici măcar nu pot menţiona că putem trăi fără o parte a teritoriului nostru, deoarece este vorba despre economia Ucrainei, despre poporul nostru, despre activităţi logistice. Spre exemplu, portul Odesa este blocat în acest moment, deci

trebuie să găsim alte modalităţi de a transporta mărfuri spre Europa şi spre alte zone”, a precizat Serhii Marcenko.

În acest sens, ministrul ucrainean al Finanţelor a cerut Occidentului să intensifice sancţiunile împotriva Rusiei.

Zelenski: „Vrem pacea fără întârziere”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs, că nimeni nu va putea ascunde interesele Ucrainei în birouri politice şi a subliniat că ţara sa îşi doreşte pacea „fără întârziere”.

„Voi face în continuare apel la parlamentele altor ţări. Săptămâna va fi foarte ocupată din punct de vedere diplomatic. Drept urmare, nimeni nu va fi capabil să ascundă interesele Ucrainei undeva în birouri politice sau în birocraţie. Nu vom lăsa pe nimeni să uite de oraşele noastre, de Mariupol şi de alte oraşe ucrainene pe care le distrug soldaţii ruşi. Din ce în ce mai mulţi oameni din lume sunt de partea Ucrainei, de partea binelui în această luptă cu răul. Şi dacă politicienii nu ştiu să îi urmeze pe oameni, îi vom învăţa. Aceasta este baza democraţiei noastre”, a spus Zelenski.

Cu toate acestea, este greu de crezut că astăzi se va ajunge la vreun rezultat din moment ce președintele Ucrainei are noi cereri la negocieri cu partea rusă.