Presedintele ROMANIEI, declarații de presă în ziua cu un nou record la infectări și decese COVID:

Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut marţi o declarație de presă, de la ora 18.15, la Palatul Cotroceni, în

contextul celei mai negre zile de la începutul pandemiei de Covid în România, în care s-au înregistrat 18.863 de noi infectări cu SARS-COV-2 şi 574 de decese.

„Nu este un simplu numar, sunt atatea inimi de roman care de atazi bat cu teama de necunoscut, fiecare cu familii si oameni dragi, care la randul lor poate au luat si ei boala. 574. Nu este un simplu numar, ci 574 de inimi care au incetat sa bata, care lasa acum in urma oameni care le plang moartea.

Sunt doar raportările zilei de azi. În realitate sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate. Acest coșmar ne arată că valul 4 se dovedește mai agresiv. Cauzele sunt multiple, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce trebuia până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de dimensiuni teribile. Prioritatea zero este salvarea vieților Orice alte teme trec în plan secund.

Medicii din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață.

Am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.

Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost redusă.

Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente la fel cum și formele severe și decesele sunt reale și dramatice.

Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar salva viața.

Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea.

Dragi români, știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța. Am fost solidari, am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum. Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil. Suntem în al 12-lea cea. Să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate tuturor.”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Urmăriți pe romaniatv.net declarațiile președintelui Klaus Iohannis începând cu ora 18.30.

Declarațiile președintelui Iohannis au loc în contextul în care astăzi a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește infectările COVID, decesele și numărul pacienților internați la Terapie Intensivă.