Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

Se vorbește tot mai mult despre valul al patrulea de coronavirus și oamenii se tem că lucrurile ar putea scăpa din nou de sub control.

Autoritățile sunt optimiste și cred că situația nu se va agrava, dar președintele a spus adevărul. I-a avertizat pe toți românii, spunându-le că pericolul nu a trecut și pandemia nu a dispărut!

Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații despre valul patru al pandemiei, în condițiile în care, în multe alte state a izbucnit ceva. Șeful statului îi avertizează pe români că trebuie să fie pregătiți pentru ce este mai rău, pentru că nu se știe cum vor evolua lucrurile și cât de gravă ar putea deveni situația.

Klaus Iohannis a precizat că pandemia este departe de a se fi terminat, iar românii trebuie să fie solidari pentru a putea scăpa de această criză sanitară prin care trecem. Președintele îi încurajează pe oameni să se vaccineze, susținând că fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea acestei grave crize sanitare.

Oficialul atrage atenția asupra faptului că, deși numărul de infectări este mic, încă există persoane în stare gravă din cauza bolii.

„Acest virus continuă să facă victime, deși ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut al cazurilor de infectare. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem așa numitul val patru în mai multe țări și România trebuie să fie pregătită pentru a-i face față”, a spus președintele.

Iohannis, despre știrile false și dezinformarea
De când a izbucnit pandemia, au apărut o mulțime de informații false care au circulat în mediul online și au influențat oamenii care nu se informează din surse sigure. În acest context, președintele a atras atenția asupra celor care încearcă să-i influențeze negativ pe ceilalți.
Iohannis a subliniat că cei care transmis mesaje false despre vaccin urmăresc să slăbească solidaritatea României și i-a îndrumat pe români să nu permită asemenea lucru, pentru că vaccinarea este cea mai importantă armă în lupta cu virusul.
„O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!”, a precizat Iohannis.
Raed Arafat a subliniat că România și Bulgaria au cele mai mici procente în ceea ce privește vaccinarea populației cu serurile anti-coronavirus. Potrivit șefului DSU, sunt mai multe variabile care au condus la reducerea interesului populației față de vaccinare, printre care și influencerii care dau curs unor informații false.