Președintele Joe Biden vine în Europa. A venit momentul decisiv!

Presedintele Joe Biden vine in Europa in aceasta saptamana pentru a participa la mai multe reuniuni de urgenta.

Președintele SUA, Joe Biden, împreună cu liderii mondiali speră să termine și să prezinte în această

săptămână un pachet de noi măsuri pentru a pedepsi Rusia, a ajuta Ucraina și a demonstra unitatea

occidentală în cadrul unor serii de summituri de urgență din Europa în această săptămână.

Liderii mondiali vor impune noi runde de sancțiuni împotriva Rusiei, măsuri suplimentare de restricționare a finanțelor țării și noi pași pentru a limita importul de produse energetice rusești.
Totodată, aceștia doresc să ofere mai mult sprijin Ucrainei, inclusiv noi transporturi de asistență militară sau ajutor financiar pentru a consolida apărarea țării.

„Vor trebui să se gândească la ce se va întâmpla dacă Ucraina este pierdută”, a declarat generalul în retragere Wesley Clark, fost comandant suprem aliat al NATO. „După ce cântăresc această problemă – ce se întâmplă dacă Ucraina cade – ei trebuie să ia în considerare ce se mai poate face pentru a susține Ucraina în luptă.

Da, există un risc. Întotdeauna există un risc în relațiile cu domnul Putin”.

Într-un discurs emoționant în fața Congresului, în care Zelenski a cerut o zonă de interdicție aeriană și ajutor pentru procurarea de avioane de luptă, liderul Ucrainei s-a adresat direct lui Biden.

„A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”, a spus Zelenski în limba engleză.

De asemenea, Biden a fost provocat de fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, să viziteze Ucraina ca un „simbol al solidarității noastre” în timpul călătoriei sale în Europa din această săptămână.

Vorbind cu Jim Acosta de la CNN sâmbătă după-amiază, Poroșenko l-a numit pe Biden „un foarte bun prieten de-al meu și un foarte bun prieten al Ucrainei”, adăugând că o vizită a lui Biden ar fi „un pas extrem de corect pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”.

Liderii mondiali așteaptă de la Biden o direcție și un scop, în timp ce războiul din Ucraina continuă să se întețească.