Presa rusă dezinformează. Președintele Ucrainei demonstrează că nu a fugit din Kiew:

Războiul din Ucraina a ajuns deja la ziua a zecea.

Situația este din ce în ce mai dificilă în acest stat și Rusia nu pare că se va retrage prea curând, deși oprește focurile pentru puțin timp, pentru a le oferi

civililor șansa să se retragă. Președintele Ucrainei a decis să clarifice situația, după ce presa rusă a spus că ar fi fugit din țară.

Zelenski este încă la Kiew

În ultima vreme, presa rusă a fost acuzată de multe ori de dezinformare, pentru că a transmis știri false prin intermediul rețelelor de socializare sau al
agențiilor de presă pe care le controlează.

De când a început războiul, s-a spus de mai multe ori că președintele Ucrainei a fugit din țară de teama luptelor.

De fiecare dacă când au fost făcute astfel de acuzații, Volodimir Zelenski a intervenit pentru a clarifica situația

De data aceasta, președintele ucrainean a trimis un mesaj important direct din buncărul în care se află, prin intermediul unui filmuleț postat pe pagina sa de Instagram.

Astfel, liderul Zelenski a demonstrat că se află în continuare la Kiev și că nu a părăsit țara. Susține că nu va pleca și va face tot posibilul pentru ca țara pe

care o conduce să câștige lupta. Chiar dacă mulți vor să îi strice imaginea și să îl descurajeze, promite că va lupta până la final.

”O dată la două zile, apar informații că aș fi fugit undeva – că am părăsit Ucraina, Kievul, biroul meu. După cum vedeți, sunt încă aici.

Andrei Borisovici este aici. Nimeni nu a plecat nicăieri. Suntem aici, la treabă”, a declarat președintele.

Elon Musk nu cenzurează presa rusă

Presa rusă publică tot felul de informații false sau care nu pot fi demonstrate de când a început războiul. Elon Musk susține că mai mulți oficiali guvernamentali

din alte țări, pe lângă Ucraina, au cerut companiei sale, Starlink, ”să blocheze sursele ruse de știri”, pe motiv că oamenii nu sunt informați cum trebuie.

Elon Musk a precizat că el susține libertatea de exprimare și nu intenționează să își încalce principiile. De altfel, a declarat că va lua măsuri doar dacă și compania lui va fi amenințată cu arma.

”Nu vom face asta decât dacă vom fi amenințați cu arma. Îmi pare rău că sunt un al libertății de exprimare.”, a declarat Elon Musk.