Preotul Radu Diaconu care slujea, fără bani, la Iași, s-a stins la doar 44 de ani

Un preot misionar din Iași a murit după ce a făcut scufundări în Marea Neagră

Un preot misionar din Iași, Radu Bogdan Diaconu, a fost găsit mort după ce a făcut scufundări în Marea Neagră.

Preotul în vârstă de 44 de ani plecase singur pe litoral, cu motocicleta. Acesta a muri în somn,la câteva ore după ce a făcut scufundări în Marea Neagră. Înainte de tragedie, preotul și-a anunțat prietenii că nu se simte prea bine.

„Era un om deosebit, nu ne-a venit să credem când am aflat. Nu știam să aibă probleme de sănătate sau ceva… Ca orice om, mai spunea, uneori, că nu se simte bine, dar nu era nimic ieșit din comun. Era tânăr, în floarea vârstei, cum s-ar spune”, a spus un apropiat de-al lui Radu Bogdan Diaconu, potrivit bzi.ro.

Radu Bogdan Diaconu a fost preot misionar la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, hirotonit de ÎPS Pimen. Părintele slujea de mai mulți ani la Biserica „Atanasie și Chiril” din municipiul Iași, ca preot misionar. Acesta nu avea parohie și slujea perioadic fără a primi bani.

„A fost dorința părintelui să rămână pro bono. El avea binecuvântare pentru a sluji la biserica respectivă, iar în 2009 a obținut și în scris de la ÎPS Teofan acest lucru”, a spus un apropiat.

Când s-a produs tragedia, preotul era singur în Eforie Nord. Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au ținut să transmită un mesaj cu privire la părintele Radu Bogdan Diaconu. Sicriul cu trupul acestuia va fi depus la biserica unde a slujit și unde cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu.

„În legătură cu înmormântarea părintelui Radu Bogdan Diaconu, în urma discuției cu familia acestuia, cu soția părintelui, vă putem spune următoarele: trupul neînsuflețit va fi adus la Iași în această noapte (noaptea trecută, vineri, 8 iulie 2022) și va fi depus în Biserica «Sfinţii Atanasie și Chiril». Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 9.00, va fi săvârșită slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 10.30 va fi săvârșită slujba de pomenire pentru părintele Radu Bogdan. Cei care doresc să aducă un omagiu părintelui pot face acest lucrul la biserică. După slujba de pomenire, sicriul cu trupul părintelui va fi transportat la Dumbrăveni, Suceava. Veșnica lui pomenire!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

Preotul va fi înmormântat în cursul zilei de luni, 11 iulie 2022, în localitatea natală, Dumbrăveni, din județul Suceava.